| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme

Konzularno odeljenje (rad sa strankama) :

Ponedeljak - petak: 09:00 - 13:00

Praznici

Adresa

GENERALNI KONZULAT REPUBLIKE SRBIJE
12 Trelawney Street, Woollahra, NSW 2025, SYDNEY, AUSTRALIA

PO Box 190 Edgecliff, NSW 2027

MAPA

Telefon:  + 612 / 9362-46-37, 9362-30-03

                + 612 / 9362-46-38

Konzularna nadležnost

Faks:        + 612 / 9362-45-55

Počasni konzuli

Е-mail: gkrssid@optusnet.com.au 

Veb sajt: http://www.sydney.mfa.gov.rs

 


 
 
 
17. SRPSKI FILMSKI FESTIVAL

Filmom „Kozje uši“, reditelja Marka Kostića, 27. novembra, svečano je otvoren 17. Srpski filmski festival u Australiji u „Hoyts Entertainment Moore Park“ u Sidneju. Na Festivalu, koji se ove godine održava od 24.11. do 10.12.2017. godine širom Australije (Sidnej, Kanbera, Brizbejn, Melburn, Adelejd i Frimantl-Pert), prikazaće se pet najnovijih filmskih ostvarenja srpske kinematografije, i to igrani filmovi: 

1. KOZJE UŠI (OUT OF THE WOODS) – reditelj Marko Kostić;

2. REKVIJEM ZA GOSPOĐU J. (REQUIEM FOR MRS J.) – reditelj Bojan Vuletić;

3. SANTA MARIA DELA SALUTE (SANTA MARIA DELLA SALUTE) – reditelj Zdravko Šotra;

4. DNEVNIK MAŠINOVOĐE (TRAIN DRIVERS DIARY) – reditelj Miloš Radović;

5. STADO (HERD) – reditelj Nikola Kojo;

Opširnije...
SVEČANA AKADEMIJA POVODOM OBELEŽAVANJA 170-god. OD OBJAVLJIVANJA DELA „GORSKI VIJENAC“ PETRA II PETROVIĆA NJEGOŠA U GK RS U SIDNEJU

U četvrtak, 12.10.2017.g, u GK R. Srbije u Sidneju, u saradnji sa KUD „Njegoš“ iz Sidneja, prigodnom svečanom Akademijom obeležena je 170-godišnjica od objavljivanja „Gorskog vijenca“, Petra II Petrovića Njegoša.

Pred oko 70 zvanica, na Akademiji koju su pripremili članovi KUD „Njegoš“, predstavljeno je delo i život ovog pesnika i filozofa i značaj za srpski i crnogorski narod. Recitovani su stihovi iz njegove epske poeme „Gorski vijenac“. Podsetili su na vladavinu ovog duhovnog i svetovnog vođe Crne Gore u 19. veku, koji se zalagao za oslobođenje i ujedinjenje svih Srba.     

Opširnije...
IZLOŽBA EKSPONATA NIKOLE TESLE U SIDNEJU

U utorak, 25.07.2017. godine, u Centru za inovacije Majkl Krauč (Michael Crouch Innovation Centre), pri Univerzitetu Novog Južnog Velsa (UNJV) u Sidneju, svečano je otvorena izložba eksponata o Nikoli Tesli pod nazivom „Neograničeni um“. Izložba je prethodno održana u Pertu, „Tesla EXPO 2017“ od 01-16. jula o.g, u organizaciji „Tesla Forum Zapadna Australija“, čijem otvaranju je prisustvovao amb. Miroljub Petrović. 

Izložba, koja je po prvi put održana u Sidneju od 26. jula do 6. avgusta, organizovana je u saradnji sa Muzejom Nikola Tesla iz Beograda, predstavnicima srpske zajednice, članovima društva „Nikola Tesla Srpski“ i domaćinima UNJV, uz pomoć brojnih sponzora, od kojih izdvajamo „Er Srbiju“ sa „Etihadom“, a uz incijativu i posredovanje DKP R. Srbije u Kanberi i Sidneju. 

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova