| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme

Konzularno odeljenje (rad sa strankama) :

Ponedeljak - petak: 09:00 - 13:00

Praznici

Adresa

GENERALNI KONZULAT REPUBLIKE SRBIJE

12 Trelawney Street, Woollahra, NSW 2025,

SYDNEY, AUSTRALIA

PO Box 190 Edgecliff, NSW 2027

MAPA

Telefon:  + 612 / 9362-46-37, 9362-30-03

                + 612 / 9362-46-38

Konzularna nadležnost

Faks:        + 612 / 9362-45-55

Počasni konzuli

Е-mail: gkrssid@optusnet.com.au

Veb sajt: http://www.sydney.mfa.gov.rs

 


 
 
 
PISAC VLADIMIR PIŠTALO – GOSTOVANJE U GK R. SRBIJE U SIDNEJU

U petak, 20.04.2018.g, u Generalnom konzulatu R. Srbije u Sidneju, u saradnji sa Jelenom Kiš, urednicom internet magazina „Australiana Serba“, prigodnom književnom večeri predstavljena su autorska dela uglednog srpskog pisca Vladimira Pištala, koji,  pod pokroviteljstvom kulturnog kluba „NJegoš“ iz Melburna, boravi u dvonedeljnoj poseti Australiji. 

Na književnoj večeri, koju je otvorio domaćin GK B.Radošević, predstavljena su književna dela: „Sunce ovog dana – pismo Andriću“, najnovija knjiga pomenutog književnika i „Tesla, portret među maskama“, knjiga za koju je 2008. godine dobio nagradu „NIN“. Panel diskusiju, pred oko 50 ljubitelja književnosti, otvorili su pisac i lekar dr Petar Pješivac i slikar i pesnik Nebojša Simić, ugledni građani srpske i crnogorske zajednice iz Melburna, koji su predstavili istaknutog pisca i njegova dela. 

Opširnije...
URUČENA ZAHVALNICA G. MILOVANU KARAJČIĆU

U Generalnom konzulatu R. Srbije u Sidneju, gospodinu Milovanu Karajčiću,  uglednom članu srpske dijaspore u Australiji, uručena je zahvalnica povodom uspešne dugogodišnje saradnje i njegove nesebične podrške ovom Generalnom konzulatu.


KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA

Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisala je Konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu. Konkurs je otvoren od 12. do 30. marta 2018. godine.

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova