| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme

Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

Ponedeljak - petak: 09:00 - 13:00

Adresa

12 Trelawney Street, Woollahra, NSW 2025,   

PO Box 190 Edgecliff, NSW 2027,         

SYDNEY, AUSTRALIA

Praznici

MAPA

Telefon:  + 612 / 9362-3003

               + 612 / 9362-4637

Konzularna nadležnost

Faks:      + 612 / 9362-4555

 

Е-mail: gkrssid@optusnet.com.au

            srb.cons.sydney@mfa.rs

Veb sajt: http://www.sydney.mfa.gov.rs

KOVID-19 RESTRIKCIJE - OBAVEŠTENjE

Od 11. oktobra 2021, u skladu sa preporukama vlade NJV, Generalni konzlat R. Srbije u Sidneju će pružati usluge izrade pasoša R. Srbije, prema utvrđenim zdravstvenim pravilima NJV. Prethodno zakazivanje termina je obavezno. Za ostale usluge obratite se konzulatu e-mailom na adresu iz kontakta.

Napominjemo da je za pristup GK RS obavezno poštovanje svih epidemioloških zdravstvenih pravila (maske, QR prijava, držanje fizičke distance, itd). Hvala na razumevanju.

REŽIM ULASKA U REPUBLIKU SRBIJU

Poslovni ljudi iz čitavog sveta, strani i domaći državljani koji u Republiku Srbiju dolaze zbog posla, na inicijativu Privredne komore Srbije, od 21. januara 2021. godine, granicu Republike Srbije mogu da pređu po pojednostavljenoj proceduri, drugačijoj od pravila koja važe za ostale putnike. Više informacija o tome na: https://pks.rs/vesti/privrednici-iz-sveta-lakse-u-srbiju-uz-najavu-privrednoj-komori-3782


 
 
 
Selaković pred SBUN: Dijalog i primena postignutih dogovora jedini pravi put za rešavanje otvorenih pitanja

15.10.2021.

Govor ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića na sednici SBUN posvećenoj radu UNMIK-a:

Poštovani predsedniče Saveta bezbednosti,

Uvaženi članovi Saveta bezbednosti,

Poštovani specijalni predstavniče,

Želim da zahvalim generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Guterešu i specijalnom predstavniku generalnog sekretara i šefu UNMIK Taninu na podnetom izveštaju i naporima koji se ulažu u sprovođenje mandata UNMIK. Zahvaljujem i članovima Saveta bezbednosti na kontinuiranoj pažnji koju posvećuju pitanju Kosova i Metohije. Republika Srbija visoko uvažava aktivnosti Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji i zalaže se za njen što delotvorniji rad u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 u nesmanjenom obimu, s ciljem izgradnje i očuvanja trajnog mira, stabilnosti i bezbednosti u Pokrajini.

Opširnije...
Sastanak na visokom nivou posvećen obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas na Sastanku na visokom nivou, posvećenom obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja, i tom prilikom istakao da je ovo jedinstvena prilika da se razgovara o svim pitanjima od zajedničkog interesa, kao i da se grade novi mostovi prijatenjstva i saradnje.

Opširnije...
Odluke o sufninansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijasopre

Obaveštavamo da su u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije 04.oktobra ove godine, donete odluke br. 324-308/30-2021/01 i 325-170/30-2021/01 o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore.

Uvid u objavljene odluke se može izvršiti na linkovima:

www.mfa.rs
www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/
 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova