| |     ћирилица | english  
Naslovna
Pribavljanje dokumenata iz Srbije

PRIBAVLJANJE IZVODA IZ  MATIČNIH KNJIGA  I  UVERENJA  REPUBLIKE SRBIJE

Preko Generalnog konzulata Republike Srbije u Sidneju, moguće je pribaviti sledeće Izvode i Uverenja, popunjavanjem obrasca koji se predaje u Generalnom konzulatu:

1. Izvod iz Matične knjige rođenih (MS Word

2. Izvod iz Matične knjige umrlih (MS Word

3. Izvod iz Matične knjige venčanih  (MS Word

4. Uverenje o državljanstvu Republike Srbije (MS Word
 
5. Uverenje o nekažnjavanju (MS Word

Administrativna taksa za pribavljanje ovih dokumenata preko Generalnog konzulata Republike Srbije u Sidneju, može biti plaćena gotovim novcem, bankovnim čekom ili poštanskom uplatnicom (money order) na ime "Consulate-General of the Republic of Serbia". Cene konzularnih usluga možete preuzeti OVDE

Čitko potpisane i uredno popunjene formulare, zajedno sa kopijom dokumenta za identifikaciju sa fotografijom, bankovnim čekom ili poštanskom uplatnicom, uplaćenom kovertom sa povratnom adresom (radi povratnog slanja dokumenata), treba poslati na adresu Generalnog konzulata. Za slanje dokumenata u Novi Zeland, uz administrativnu taksu treba dodati AUD$15.00 za poštarinu.

Napomena: Prihvatanjem da pomogne strankama u inostranstvu da u njihovo ime podnese zahtev za pribavljanje određenih uverenja iz službenih evidencija u R. Srbiji, Konzulat nije odgovoran ukoliko ta lica iz bilo kojih razloga nisu upisana u odgovarajuće evidencije i o tome se izda odgovarajući sertifikat od nadležnih organa. 

Za dobijanje dokumenta iz Republike Srbije na ovakav način čeka se do 60 dana od dana podnošenja zahteva do dostavljanja na kućnu adresu.


Verzija za štampu
Konzularne usluge
Konzularna nadležnost
Pribavljanje dokumenata iz Srbije
Vizni režim
Vizni režim za Crnu Goru
Putne isprave
URAĐENE biometrijske putne isprave
Carina
Državljanstvo
Prijava rođenja deteta
Prijava braka sklopljenog pred inostranim organom
Izdavanje sprovodnice
Overa dokumenata
Vojna obaveza
Druge konzularne usluge
Putovanja građana Srbije u inostranstvo
Cenovnik konzularnih usluga