| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Конзуларно одељење (рад са странкама):

понедељак - петак  09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
12, Trelawney Street, Woollahra, NSW 2025
P.O.Box 190 Edgecliff, NSW 2027
СИДНЕЈ
АУСТРАЛИЈА

Локација/Мапа

Телефон:  + 612 / 9362-46-37, 9362-30-03, 9362-46-38

Факс:        + 612 / 9362-45-55

 Почасни конзули
Конзуларна надлежност

Е-mail: gkrssid@optusnet.com.au 

Веб сајт: http://www.sydney.mfa.gov.rs

 


 
 
 
17. СРПСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ

Филмом „Козје уши“, редитеља Марка Костића, 27. новембра, свечано је отворен 17. Српски филмски фестивал у Аустралији у „Hoyts Entertainment Moore Park у Сиднеју. На Фестивалу, који се ове године одржава од 24.11. до 10.12.2017. године широм Аустралије (Сиднеј, Канбера, Бризбејн, Мелбурн, Аделејд и Фримантл-Перт), приказаће се пет најновијих филмских остварења српске кинематографије, и то играни филмови: 

1. КОЗЈЕ УШИ (OUT OF THE WOODS) – редитељ Марко Костић;

2. РЕКВИЈЕМ ЗА ГОСПОЂУ Ј. (REQUIEM FOR MRS J.) – редитељ Бојан Вулетић;

3. САНТА МАРИА ДЕЛА САЛУТЕ (SANTA MARIA DELLA SALUTE) – редитељ Здравко Шотра;

4. ДНЕВНИК МАШИНОВОЂЕ (TRAIN DRIVERS DIARY) – редитељ Милош Радовић;

5. СТАДО (HERD) – редитељ Никола Којо;

Oпширније...
СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА 170-год. ОД ОБЈАВЉИВАЊА ДЕЛА „ГОРСКИ ВИЈЕНАЦ“ ПЕТРА II ПЕТРОВИЋА ЊЕГОША У ГК РС У СИДНЕЈУ

У четвртак, 12.10.2017.г, у ГК Р. Србије у Сиднеју, у сарадњи са КУД „Његош“ из Сиднеја, пригодном свечаном Академијом обележена је 170-годишњица објављивања „Горског вијенца“, Петра II Петровића Његоша.

Пред око 70 званица, на Академији коју су припремили чланови КУД „Његош“, представљено је дело и живот овог песника и филозофа и значај за српски и црногорски народ. Рецитовани су стихови из његове епске поеме „Горски вијенац“. Подсетили су на владавину овог духовног и световног вође Црне Горе у 19. веку, који се залагао за ослобођење и уједињење свих Срба. 

 

Oпширније...
ИЗЛОЖБА ЕКСПОНАТА НИКОЛЕ ТЕСЛЕ У СИДНЕЈУ

У уторак, 25.07.2017. године, у Центру за иновације Мајкл Крауч (Michael Crouch Innovation Centre), при Универзитету Новог Јужног Велса (УНЈВ) у Сиднеју, свечано је отворена изложба експоната о Николи Тесли под називом „Неограничени ум“. Изложба је претходно одржана у Перту, „Tesla EXPO 2017“ од 01-16. јула о.г, у организацији „Тесла Форум Западна Аустралија“, чијем отварању је присуствовао амб. Мирољуб Петровић. 

Изложба, која је по први пут одржана у Сиднеју од 26. јула до 6. августа, организована је у сарадњи са Музејом Никола Тесла из Београда, представницима српске заједнице, члановима друштва „Никола Тесла Српски“ и домаћинима УНЈВ, уз помоћ бројних спонзора, од којих издвајамо „Ер Србију“ са „Етихадом“, а уз инцијативу и посредовање ДКП Р. Србије у Канбери и Сиднеју. 

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова