| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време

Конзуларно одељење (рад са странкама):

понедељак - петак  09:00 - 13:00 часова

Адреса

12, Trelawney Street, Woollahra, NSW 2025
P.O.Box 190 Edgecliff, NSW 2027
СИДНЕЈ, АУСТРАЛИЈА

Празници


Локација/Мапа

Телефон:  + 612 / 9362-3003

                  + 612 / 9362-4637

Факс:        + 612 / 9362-4555


Конзуларна надлежност

Е-mail: gkrssid@optusnet.com.au

            srb.cons.sydney@mfa.rs

Веб сајт: http://www.sydney.mfa.gov.rs

КОВИД-19 РЕСТРИКЦИЈЕ - ОБАВЕШТЕЊЕ

Од 11. октобра 2021, у складу са препорукама владе НЈВ, Генерални конзлат Р. Србије у Сиднеју ће пружати услуге израде пасоша Р. Србије, према утврђеним здравственим правилима НЈВ. Претходно заказивање термина је обавезно. За остале услуге обратите се конзулату е-маилом на адресу из контакта.

Напомињемо да је за приступ ГК РС обавезно поштовање свих епидемиолошких здравствених правила (маске, QR пријава, држање физичке дистанце, итд). Хвала на разумевању.

РЕЖИМ УЛАСКА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ

Пословни људи из читавог света, страни и домаћи држављани који у Републику Србију долазе због посла, на иницијативу Привредне коморе Србије, од 21. јануара 2021. године, границу Републике Србије могу да пређу по поједностављеној процедури, другачијој од правила која важе за остале путнике. Више информација о томе на: https://pks.rs/vesti/privrednici-iz-sveta-lakse-u-srbiju-uz-najavu-privrednoj-komori-3782


 
 
 
Селаковић пред СБУН: Дијалог и примена постигнутих договора једини прави пут за решавање отворених питања

15.10.2021.

Говор министра спољних послова Србије Николе Селаковића на седници СБУН посвећеној раду УНМИК-а:

Поштовани председниче Савета безбедности,

Уважени чланови Савета безбедности,

Поштовани специјални представниче,

Желим да захвалим генералном секретару Уједињених нација Гутерешу и специјалном представнику генералног секретара и шефу УНМИК Танину на поднетом извештају и напорима који се улажу у спровођење мандата УНМИК. Захваљујем и члановима Савета безбедности на континуираној пажњи коју посвећују питању Косова и Метохије. Република Србија високо уважава активности Мисије Уједињених нација на Косову и Метохији и залаже се за њен што делотворнији рад у складу са резолуцијом Савета безбедности УН 1244 у несмањеном обиму, с циљем изградње и очувања трајног мира, стабилности и безбедности у Покрајини.

Oпширније...
Састанак на високом нивоу посвећен обележавању 60. годишњице Покрета несврстаних земаља

Председник Републике Србије Александар Вучић учествовао је данас на Састанку на високом нивоу, посвећеном обележавању 60. годишњице Покрета несврстаних земаља, и том приликом истакао да је ово јединствена прилика да се разговара о свим питањима од заједничког интереса, као и да се граде нови мостови пријатењства и сарадње.

Oпширније...
Одлуке о суфнинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијасопре

Обавештавамо да су у Министарству спољних послова Републике Србије 04.октобра ове године, донете одлуке бр. 324-308/30-2021/01  325-170/30-2021/01  о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре.

Увид у објављене одлуке се може извршити на линковима:

www.mfa.rs
www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова