| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Конзуларно одељење (рад са странкама):

понедељак - петак  09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
12, Trelawney Street, Woollahra, NSW 2025
P.O.Box 190 Edgecliff, NSW 2027
СИДНЕЈ
АУСТРАЛИЈА

Локација/Мапа

Телефон:  + 612 / 9362-46-37, 9362-30-03, 9362-46-38

Факс:        + 612 / 9362-45-55

 Почасни конзули
Конзуларна надлежност

Е-mail: gkrssid@optusnet.com.au 

Веб сајт: http://www.sydney.mfa.gov.rs

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ НЕЋЕ РАДИТИ У ПОНЕДЕЉАК, 12. НОВЕМБРА 2018.Г. ЗБОГ ДРЖАВНОГ ПРАЗНИКА. 


 
 
 
СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ „ФУДБАЛСКЕ АКАДЕМИЈЕ УЛТРА“

У недељу, 28.10.2018.г, у Генералном конзулату Р. Србије у Сиднеју, одржана је промоција и свечано отворена фудбалска академија за децу српског порекла у Сиднеју, „Фудбалска академија Ултра“ („Ultra Football Academy“).

Oпширније...
СРБИЈА ПАМТИ - Аустралијанци и новозеланђани у Првом светском рату

Током 14, 15. и 16. септембра 2018. године реализован је програмкомеморативних свечаности у Канбери посвећених обележавању 100 година о завршетка Великог рата. Централни део програма – комеморативна академија – реализована је 15. септембра, односно, на сам дан стогодишњице пробоја Солунског фронта.
Програм под насловом „SERBIA REMEMBERS – Australians and New Zealanders in World War One” је конципиран и реализован кроз сарадњу Амбасаде са Бојаном Пајићем (Мелбурн) као резултат његовог вишегодишњег истраживачког рада, као и са Мирјаном Ђукић (Сиднеј) која је предано решавала бројне изазове организације једног оваквог догађаја. 
Амбасада и овим путем жели посебно да се захвали бројним учесницима програма као и оним који су помогли реализацију целе комеморативне свечаности, а посебно Хору «Свети Кнез Лазар» из Сиднеја који предводи Драгана Милановић, проти Саши Радојичићу из Сиднеја који је са својим сарадницима приредио у Амбасади занимљиву изложбу ордења  Србије из Великог рата, као и четворици момака из Канбере – Михајлу Драгичевићу, Данилу Јанковићу, Николи Кајтезу и Алекси Вранићу - који су поносно носили реплике униформи српских војника из Великог рата и учинили целу комеморативну свечаност визуелно богатијом.

Oпширније...
УРУЧЕНА ЗАХВАЛНИЦА ГОСПОДИНУ МИЉАНУ МИРИЋУ

У Генералном конзулату Р. Србије у Сиднеју, господину Миљану Мирићу, власнику фирме „Infinity HVAC ServicesPty Ltd, угледном члану српске дијаспоре у Аустралији, уручена је захвалница поводом успешне сарадње, подршке и несебичне донације овом Генералном конзулату. 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова