| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Конзуларно одељење (рад са странкама):

понедељак - петак  09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
12, Trelawney Street, Woollahra, NSW 2025
P.O.Box 190 Edgecliff, NSW 2027
СИДНЕЈ
АУСТРАЛИЈА

Локација/Мапа

Телефон:  + 612 / 9362-46-37, 9362-30-03, 9362-46-38

Факс:        + 612 / 9362-45-55

 Почасни конзули
Конзуларна надлежност

Е-mail: gkrssid@optusnet.com.au 

Веб сајт: http://www.sydney.mfa.gov.rs

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ НЕЋЕ РАДИТИ 1. ОКТОБРА 2018.Г. ЗБОГ ДРЖАВНОГ ПРАЗНИКА.


 
 
 
УРУЧЕНА ЗАХВАЛНИЦА ГОСПОДИНУ МИЉАНУ МИРИЋУ

У Генералном конзулату Р. Србије у Сиднеју, господину Миљану Мирићу, власнику фирме „Infinity HVAC ServicesPty Ltd, угледном члану српске дијаспоре у Аустралији, уручена је захвалница поводом успешне сарадње, подршке и несебичне донације овом Генералном конзулату. 


ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ВИДОВДАНА У АУСТРАЛИЈИ

У сали Универзитета Новог Јужног Велса, у Сиднеју 24.06.о.г, одржана је девета по реду Видовданска академија на којој су учествовали ђаци и наставници десет српских допунских школа из Новог Јужног Велса (НЈВ), односно Сиднеја, Волонгонга и Њукасла, које су под покровитељством Митрополије аустралијско-новозеландске СПЦ. 

У двосатном пригодном и занимљивом културно-уметничком програму, уз помоћ вредних и пожртованих наставника и родитеља који увелико подржавају и помажу припреме за ову приредбу, деца су присутнима дочарали лепоту српског језика уз извођење представа, народних игара и рецитовања стихова познатих српских песника. 

Oпширније...
ПИСАЦ ВЛАДИМИР ПИШТАЛО – ГОСТОВАЊЕ У ГК Р. СРБИЈЕ У СИДНЕЈУ

У петак, 20.04.2018.г, у Генералном конзулату Р. Србије у Сиднеју, у сарадњи са Јеленом Киш, уредницом интернет магазина „Аустралиана Серба“, пригодном књижевном вечери представљена су ауторска дела угледног српског писца Владимира Пиштала, који,  под покровитељством културног клуба „Његош“ из Мелбурна, борави у двонедељној посети Аустралији. 

На књижевној вечери, коју је отворио домаћин ГК Б.Радошевић, представљена су књижевна дела: „Сунце овог дана – писмо Андрићу“, најновија књига поменутог књижевника и „Тесла, портрет међу маскама“, књига за коју је 2008. године добио награду „НИН“. Панел дискусију, пред око 50 љубитеља књижевности, отворили су писац и лекар др Петар Пјешивац и сликар и песник Небојша Симић, угледни грађани српске и црногорске заједнице из Мелбурна, који су представили истакнутог писца и његова дела.         

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова